Kategorie receptů
Trdelník
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
32 g
Doba přípravy
1 hodina a 30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Do teplého mléka dáme cukr a droždí. Necháme 10 minut odstát. Mouku, sůl, vejce a připravený kvásek a smícháme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo dobře těsto zpracujeme. Těsto přikryjeme fólií a necháme na teplém místě vykynout, asi 40 minut. Vykynulé těsto přepracujeme. Část těsta vyválíme, nakrájíme na pásky cca 2 cm. Jednotlivé pásky obtočíme na připravenou formu nebo váleček. Pečeme ve vyhřáté teplovzdušné troubě na 180°C asi 15 minut. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem a obalíme ve škořicovém cukru nebo podle chuti. Pokud nemáme pomůcky na pečení trdelníku. Těsto rozložíme na plech a před pečením potřeme máslem a posypeme škořicovým cukrem nebo posypem podle chuti.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
3 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
500 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
250 g
Cukr krystal
30 g
Skořicový cukr Dia 40 g
80 g
Krajanka máslo 250 g
100 g
Vejce
100 g