Kategorie receptů
Polévka z červené čočky
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
20 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Čočku propláchneme a necháme okapat. Cibuli a česnek nasekáme najemno. V hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme čočku a krátce podusíme. Přilijeme vodu, přidáme bujón a bobkový list. Polévku necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut. Poté polévku dochutíme pepřem, solí, citrónovou šťávou a rozmixujeme dohladka. Na závěr ozdobíme polévku petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
20 g
Česnek
4 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
2 g
Citróny
10 g
Olivový olej
10 g
Zeleninový bujón 6x10 g
16 g
Bobkový list 5 g
1 g
Pitná voda nesycená
500 g
Pepř zelený mletý 15 g
1 g