Kategorie receptů
Dušené telecí s brokolicí
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
50-60 minut
Postup přípravy
Nakrájené telecí maso orestujeme s kapkou oleje. Podlijeme vodou, osolíme, okořeníme rozdrceným pepřem a dusíme doměkka. Poté přidáme na kousky rozdělenou brokolici a společně krátce povaříme. Mezitím si připravíme vývar (1 ks bujónu), do kterého vmícháme nasucho opraženou mouku a dohladka promícháme. Přidáme k masu a necháme projít varem. Zdobíme čerstě nasekanou petrželovou natí.
Vytisknout recept (PDF)Brokolice
130 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
10 g
Kuřecí bujón
20 g
Pepř čtyř barev celý 16 g
1 g
Telecí maso 550 g
200 g