Kategorie receptů
Husa pečená po staročesku
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
34 g
Doba přípravy
120 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Husu důkladně omyjeme a osušíme. Uvnitř i na povrchu ji osolíme a necháme odležet. Posypeme kmínem a dáme do pekáče. Podlijeme vodou a pečeme při teplotě 180 stupňů. Během pečení několikrát propíchneme kůži, aby se vypeklo sádlo. Husu přeléváme výpekem a podléváme vodou dle potřeby. Očistíme hlávku zelí a nakrájíme na nudličky. Až je maso měkké, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a zelí. Přidáme ocet a kmín. Po chvíli přidáme dvě nastrouhaná jablka a oloupané nakrájené brambory. Poslední jablko nakrájíme na plátky a obložíme husu. Pečeme ještě 15 minut.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
520 g
Cibule volná
100 g
Zelí bílé
208 g
Jedlá sůl
2 g
Kmín celý
3 g
Ocet kvasný lihový 1 l
40 g
Jablka červená
240 g