Kategorie receptů
Vánoční krtince
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
30
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Na pánvi rozpustíme máslo a opražíme v něm vločky. Smícháme kokos, med a 1 lžíci smetany. Směs vložíme do lednice odležet. Ze směsi uplácáme malé kopečky, vyskládáme je na máslem vymazaný plech a necháme asi hodinu zaschnout. Špičky kopečků namočíme do rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout. Vršky krtinců můžeme ozdobit třeba nasekaný oříšky nebo sušenými brusinkami.
Vytisknout recept (PDF)Ovesné vločky jemně drcené 500 g
130 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
Kokos strouhaný
50 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
20 g
Čokoláda na vaření 100 g
50 g